Ziņas



Auditorfirma Nexia Audit Advice paziņo par trīs jauno partneru iecelšanu par Padomes locekļiem

28 06 2021

Zvērinātu revidentu sabiedrība Nexia Audit Advice, viens no līderiem revīzijas un konsultatīvo pakalpojumu tirgū Latvijā, izziņojusi jauno partneru iecelšanu Padomes locekļu amatā. Svetlana Šemele-Baikova, Olga Molčanova un Kristīne Jansone tika ieceltas par auditorfirmas Nexia Audit Advice Padomes, kura tiek veidota kompānijas veicamās reorganizācijas ietvaros, pārveidojot SIA uz akciju sabiedrību (AS), locekļiem. Tiek plānots, ka kompānijas Padomes darbs tiks uzsākts 2021. gada septembrī.

Svetlana Šemele-Baikova, Nexia Audit Advice Padomes priekšsēdētāja, ir atbildīgā zvērināta revidente, sertificēta nodokļu konsultante un Latvijas Republikas Grāmatvežu asociācijas sertificēta profesionālā grāmatvede. Svetlanai ir 10 gadu pieredze kompānijā Nexia Audit Advice revīzijas, grāmatvedības uzskaites un nodokļu jomā.

Svetlanai ir ilgu gadu laikā uzkrātas zināšanas un pieredze vadošo kompāniju, kas ir nozaru atzītie līderi, kā arī sabiedriski nozīmīgu struktūru revīzijā.

Svetlanai ir maģistra grāds (Mg.soc.) ekonomikā, kas ir iegūtsLatvijas Universitātē. Svetlana ir vadošā speciāliste un vairāku oriģinālu kursu un semināru, kuri tiek organizēti grāmatvežu un revidentu kvalifikācijas celšanas nolūkiem, vadītāja, kā arī grāmatvedības politikas un finanšu pārskatu sagatavošanas metodiku izstrādātāja.

Olga Molčanova, Nexia Audit Advice Padomes priekšsēdētājas vietniece, ir sadarbības programmu koordinējošā partnere, ekonomikas pētījumu un vadības konsultāciju departamenta vadītāja, Nexia International kontaktpartnere.

Olgai ir 12 gadu profesionālā pieredze revīzijas jomā. Olga ir revīzijas projektu vecākā menedžere; viņas padziļinātās izpētes objekts ir Starptautiskie finanšu pārskatu standarti (IFRS), finanšu pārskatu sagatavošana (individuālie/konsolidētie) saskaņā ar IFRS prasībām, grupas uzņēmumu un sabiedriskas nozīmes struktūru finanšu pārskatu revīzija.

Olga arī ir First North konsultante, viņa  sniedz uzņēmumiem nepieciešamo atbalstu pieteikšanas procesā alternatīvajam tirgum First North, kā arī nodrošina, lai uzņēmums pastāvīgi izpilda First North prasības.

Olgai ir maģistra grāds – Mg.soc. ekonomikā, kurš ir iegūts Rīgas Tehniskajā universitātē, un Latvijas Republikas Grāmatvežu asociācijas profesionālā grāmatveža sertifikāts. Olga ir ACCA – zvērināta sertificēta grāmatvede (Chartered Certified Accountant) un Zvērinātu sertificētu grāmatvežu asociācijas (Association of Chartered Certified Accountants - ACCA) biedrs.

Kristīne Jansone, Padomes locekle, ir Nexia Audit Advice Liepājas biroja “Kapitāls” revīzijas projektu vecākā menedžere un strādā kompānijā kopš tās dibināšanas. Kristīnei ir ekonomikas maģistra grāds, iekšējā auditora sertifikāts, kā arī Latvijas Republikas Grāmatvežu asociācijas profesionālā grāmatveža sertifikāts.

Kristīne strādā ar galvenajiem Nexia Audit Advice klientiem, kuri ir pārstāvēti Kurzemes reģionā, gan ar privātā biznesa, gan arī publiskā sektora pārstāvjiem.

“Auditorfirma Nexia Audit Advice sasniedza iespaidīgus rezultātus, ierindojoties piektajā vietā lielāko auditorfirmu starpā, kuras pārstāv starptautiskos tīklus Latvijā. Pateicoties profesionālam un saskaņotam darbam, mūsu kompāniju izvēlas jebkuras sarežģītības uzdevumu risināšanai. Partneres, kuras tika deleģētas Nexia Audit Advice Padomē, sniedza būtisku ieguldījumu mūsu sasniegumos. Apsveicam Svetlanu, Olgu un Kristīni ar iecelšanu amatos un novēlām viņām jaunus panākumus profesionālajā darbībā”, atzīmēja Andrejs Ponomarjovs, Dr.oec., Nexia Audit Advice valdes priekšsēdētājs, ģenerāldirektors.